Bu Blogda Ara

14 Şubat 2012 Salı

Maraş Katliamı


Maraş Katliamı Yazı Dizisi



Radikal gazetesi, Eyüp Can'ın yönetimine geçtikten sonra büyük bir değişim geçirdi. Bu değişimden pek hoşnut olmamakla beraber,Yılldırım Türker'in, Ezgi Başaran'ın, Pınar Öğünç'ün yüzü suyuna hürmetten bugün hala radikal gazetesine göz atmaktayım. Tabii bir de zaman zaman Türkiye'nin yakın tarihiyle ilgili incelemelerin yer aldığı yazı dizilerini de unutmamak gerek. Bu incelemelerin önemli olanlarından biri geçtiğimiz aylarda yayımlanan Dersim katliamı yazı dizisydi. Onunla ilgili yazıları sadece okumakla yetindim. Çünkü geçtiğimiz aylarda Dersim katliamının gündelik siyasette de ismi sıkça geçmişti ve geniş bir kitleye ulaşmıştı.


Fakat, ne var ki, Maraş katliamı için aynı durum sözkonusu değil. 33'üncü yıldönümünün içinde olduğumuz bu vahim olay, günlük siyasi polemik başlıklarından biri olmadığı için geniş çapta tartışılmıyor. Bu durum da radikal gazetesinin bununla ilgili incelemesinin tüm yazılarını ayrı ayrı paylaşmayı bir nevi zorunlu kılıyor.

Bugün Pınar Öğünç'ün paylaştığı bir yazı, incelemenin en başında katliamın miladi olarak gösterdiği "Güneş Doğacak Mı?" filminin öncesindeki ortamı aydınlatması açısından, bugün ikinci kısmı yayımlanan incelemeye bir önsöz niteliğinde.

İncelemeyi okumaya başlamadan önce bu yazıyı okumak, katliamın hazırlayıcısı olan siyasi ortamı görmek açısından oldukça isabetli olacaktır.

Katliam ile ilgili yazı dizisinin ikincisine buradan ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder